Qui sóc?


Gemma Bruna i Sales (Barcelona, 1976)


Vaig nèixer el 25 de novembre de 1976, per sort cinc dies després del primer aniversari de la mort de Franco, i un mes abans de Nadal. De petita en recordo sobretot els llargs estius a la Cerdanya i els intensos caps de setmana a Barcelona, envoltada de la família i sobretot d'un munt d'amics. 

Aleshores m'encantava dibuixar i quan vaig aprendre a escriure vaig decidir, poc a poc i de manera natural, abandonar la pintura per l'escriptura. Trobar la paraula justa i adequada em va permetre explicar el meu dia a dia, a partir de contes, primer, i després de relats que em guardava només per a mi i els meus.

Als 18 anys vaig triar estudiar periodisme per una simple raó: m'agrada escriure i molt! Ara, que ja fa més de quinze anys que sóc periodista, m'interesso una mica per tot, però sobretot per retrarar els que m'envolten, des de l'escriptura creativa. Gaudeixo estant en contacte, escoltant i captant la mirada de persones corrents, que són les que sovint tenen les millors històries de vida per explicar. No és això el periodisme real?


M'agrada la lectura, viatjar, descobrir coses noves i sobretot reseguir, observar i escriure sobre tots aquells petits detalls que ens depara la vida. I és que és també a partir dels detalls que es construeix la comunicació. 

He fet d'aquest lema particular el meu projecte professional i des de 2015 treballo amb la meva pròpia agència Gemma Bruna Comunicació, oferint solucions de comunicació al detall per a empreses, entitats, organitzacions i professionals. 

El naixement del blog De petita ha estat l'impuls inicial que em va dur a crear
El Calaix del record, un projecte dirigit a aquelles persones que volen recuperar els records de la seva vida per sempre en format de llibre de memòries, vídeo o petits relats.